Tuesday, August 07, 2007

Tyskland del 3


Vi vaknade inte helt utsövda i den lilla staden Cochem. En rejäl frukost buffé stod framdukad. Det fanns både äggröra och mineralvatten (dock inte natriumarmes). Jag snodde med mig två hotellguider, en fransk och en tysk. Den tyska hade ett ganska högt pris tryckt på sig, så jag hade lite dåligt samvete när jag upptäckte det. Det visade sig dock vara en reklambroschyr. Första punkten på programmet var att bestiga ett berg i Cochem och besöka Reichsburg Cochem. Vandringen skulle ta 20 minuter; det var långa minuter. Väl däruppe upptäckte vi att de amerikanska turisterna inte behövde gå utan att man kunde åka buss. Stina tänkte köpa en morgonstjärna i tyg i butiken och jag och Stefan tänkte köpa svärd och sköldar för att låta amerikanerna betala för att se oss i envig. Den blev dock inga inköp. Vi gick istället ned till staden och köpte en låda vin av Alko 1.

Sedan åkte vi vidare till den lilla byn Beilstein där vi fikade och mådde gott. Beilstein är en liten pittoresk korsvirkesby, som stammar sen Krafto von Beilsteins dagar.

Nästa stopp på vägen var Traben-Trarbach. Här tittade vi på bron och hotell Bellevue. Vi försökte också beställa mat på en restaurang, men misslyckades. Istället köpte vi en snabbmacka.

Målet för dagen var Bernkastel-Kues och hit anlände vi på eftermiddagen. Vi parkerade och skaffade ett hotellrum på Moselblümchen. Efter en powernapp så gick vi ut på stan och delade på en flaska Sekt på Riesling Haus. Innehavaren rekommenderade en restaurang som hette Bärchen och den visade sig vara en pärla. Vi satt terrassen och njöt av god mat och fin utsikt över Mosel. När det var dags att ta kaffe, bestämde vi oss för at hitta ett kaffe med Kaffee+Kuchen. Det var dock lättare sagt en gjort. Hela staden var nedstängd, förutom ett café där Stina blev utskälld av en tant för att hon inte läst på skylten att det var en privat fest. Till slut hittade vi ett ställe som hette Kölsches Eck. Där dracks det kaffe och jag passade på att smaka på en Kölsch.

No comments: