Monday, July 11, 2011

Schweinhaxe.

Igår tog jag upp lite rimmat fläsklägg som låg i frysen. Tyvärr va den rimmad, men det var det som bjöds. Lade på den på grillen och lät ligga där ett par tre timmar. Resultat blev lyckat, ett härligt fläskkött om än något salt samt en knusprig yta. Till detta åt vi inte knödel utan istället en lätt potatissallad och vi sköljde ned det med Carlsberg Non-alcoholic, förutom Adina som föredrog mjölk till sin kyckling (som hon kallade fläskbenet).
Nästa gång vore det juste om man kunde få tag i lite färskt kött och sedan koka det i lite buljong med lök och morötter innan det är dags för grillen.
Idag blir det mer traditionellt. Potatis i ugn med Oxfilé samt lite smörlungade färska morötter. Därtill blir det en Allesverloren (shiraz) eller Adinas fynd Andras 2008.
Posted by Picasa

1 comment:

henrik said...

Du vet vad man säger om smaken på rimmade spjäll. Antar att samma gäller för haxe.