Saturday, October 06, 2007

Raksystem

Funderar lite grann på att köpa en ny apparat. Just nu använder jag mig av en Braunapparat, men är lite sugen på att gå över till Philips. Finns det någon läsare som har erfarenbhet av något så drastist som ett raksystemsbyte.

6 comments:

Shades said...

Jag har sedan min rakdebut begagnat mig av hyvlens vassa blad, men funderar nu lite på att gå över till en elektrisk apparat och känner mig också lite vilsen i märkesdjungeln. Hoppas också på lite råd.

Anonymous said...

Jag har ju som du men kanske inte alla dina läsare känner till gjort ett byte. Dock från Philips (har avverkat 2 stycken) till Braun. Det var en klar förbättring, men Braunen gick sönder ganska fort.

Det allra största lyftet för mig kom när jag ersatte min premiärbraun med en Braun 360 Complete. Där ingår nämligen en rengörinsapparat som man stoppar den i efter rakning, denna rengör och decinficerar, vilket gör att apparaten är "som ny (tm)" varje gång.

Rekommenderas varmt!

otto said...

Dessutom har själva rakapparaten en display som visar viktig statistik som total raktid och hur smutsig den är just nu.

Det enda minuset är att rakvätskan kostar en del och att rengöringsprocessen är ganska ljudlig. Antagligen kan man byta ut vätskan mot nån fulvätska även om Braun påstår att det absolut inte fungerar.

Anonymous said...

Jag bytte från en Braun till en Philips-variant (nåt med Cool i namnet) man kan rengöra i vatten, tom duscha med den :) Verkar löjligt i början, men rengöringen blir hur enkel som helst, dessutom är den mycket bättre och snabbare på att raka.

Anonymous said...

Har inte bytt, men väl gett upp maskin till förmån för hyvel. Köpte Philips värstingmodell med rengöringsapparat, men det tar fortfarande typ dubbelt så lång tid för mig att raka mig med maskin jämfört med hyvel...

Mr Marpe said...

Intressant det där med bytet till Philips. Man blir lite sugen på ett sånt byte. Å andra sidan har jag hört talas om elektriska hyvlar. En hybrid helt enkelt. Är det någon som testat denna bastard i rakträsket.