Monday, February 06, 2006

Mesigare och mesigare

Att Reinfeldt är en mes på det inrikespolitiska området torde väl knappast undgått någon. Men att han skulle svika i utrikespolitiken också. Det trodde jag inte. Efter partiledarnas möte idag stod det klart att den ende som stöder Danmark är Leijonborg.

7 comments:

Anonymous said...

Du kan väl knappast vara förvånad över att endast han ställer sig bakom en dansk fördomsfull politik? Han är ju folkpartist för i h*lvete!

Mr Marpe said...

Även om dansk politik och delar av folkpartiets nya giv är fördomsfull, så handlar det ju inte om det i det här fallet.
Det handlar istället om att värna viktiga liberala demokratiska principer.

Anonymous said...

Hemma i Sverige är ju folkpartiet ständigt sugna på att inskränka yttrande- och åsiktsfriheten för att vara "liberala" mot allt fler grupper.

Men nu är det ju hotet från de otäcka utlänningarna förstås. Då är det upp på barikaderna som gäller.

Mr Marpe said...

Nu vet jag inte riktigt vilken fråga du menar, men det stämmer säkert att de velat inskränka yttrandefriheten på hemmaplan. Men de gör ju rätt i den här frågan istället för att vika sig för de "otäcka utlänningar". Jag förstår att du är ironisk, men jag tycker nog att det är ganska otäck att bränna ambassader och hota med att europas 11:e september närmar sig.

otto said...

Inte för att jag vill försvara fp speciellt mycket. Men kom gärna med ett specifikt exempel när (fp) ständigt velat inskränka yttrande och åsiktsfrihet stefan.

Anonymous said...

Nu är ju såklart inte folkpartiet de enda som gillar det, men jag tänkte framförallt på senare tiders allt hårdare hetslagstiftning.

Jag håller ju givetvis med om att yttrandefriheten bör och ska skyddas med i slutändan alla medel. Men menar du att verkligen att alla utom Leijonborg accepterar och inte tar avstånd från våld som påtryckningsmedel?

Mr Marpe said...

På tv4:s nyheter så framställdes det på det sättet att Lars Leijonborg var den enda som ville att partieledarna skulle gå ut med ett gemensamt försvarstal för Danmark. Det blev inget sådant försvarstal. De andra ansåg väl att det var lite väl hårt. De ville väl bara fördöma våldet och inte uttala sig för yttrandefriheten. En ståndpunkt som i mitt tycke är ohållbar. Sedan om man gillar vad som står i Jyllands Posten eller inte är en annan fråga.