Friday, February 03, 2006

Skylten

Idag var jag ute i Partille hos Janne för att hämta en skylt. Det var Otto som skickat iväg mig på detta uppdrag och han hade förstås inte krattat banan ordentligt, för när jag kom fram fanns det förstås ingen skylt. Bara en tjej som häll på att packa vänsterpartietdekaler i en låda och några killar som stod runt en hög med KISS-tröjor. (v)-tjejen hämtade Janne och han sade att skylten skulle vara klar på måndag.
Besöket i Partille förde dock något gott med sig. Jag åkte förbi en skylt där det stod "Munkar bräck" och svängde av för att kolla. Det var Munkfabriken i Partille som sålde ut felgjorda munkar. En låda kostade 20 kr. Som hittat. Munkar är för er som inte vet det en felaktiga benämning på kokos- eller chokladbollar.
Munkarna blev väldigt uppskattade på kontoret av alla utom Pärs, men han höll iallafall med om att beteckningen munkar var förkastlig.

5 comments:

Anonymous said...

Det var väl skum i dem? Det finns väl ingen, säger ingen, som kallar chokladbollar eller kokosbollar för munkar? Inte ens de goaste av gubbar.

Mr Marpe said...

Jo det är ju precis det de gör. Du verkar tänka på de där politiskt inkorrekta bollarna

otto said...

kokosboll är ju skumbollarna. däremot är ju chokladboll såklart inte nåt som innehåller skum. Herr pettersson verkar inte riktigt ha koll på begreppen han heller.

otto said...

Antar att den genomsnittlige göteborgaren inte är läskunnig men annars borde detta utdrag ur SAOB kunna göra slut på diskussionen en gång för alla:

2.a)
BRUK: kok.

BETYDELSE: liten uppöst bulle av vetedeg, kokad i flottyr l. bakad i munkpanna; äv. om visst slags potatisplättar, i ssgn RAGG-MUNK.

Farsan_Baloo said...

Intressant tillfällighet. BÅDE Otto och Marpe har rätt, samtidigt!