Tuesday, October 24, 2006

Ljus i Alingsås

Var på ljus i Alingsås igår tillsammans med Tove och Shades. Tyvärr regnade det rätt rejält, men vi hade med oss paraplyer, så vi klarade oss ganska bra. Det var sjukt mycket folk som gick guidade turer. Vi gick på Shades initiativ åt fel håll runt den på kartan utmärkta slingan. Detta för att vi skulle undvika att gå tillsammans med den grupp som startade samtidigt som oss, trots detta så träffade vi på en guidad grupp vid varje attraktion. Och vi fick höra på hur en guide berättade avancerade historier om ett par lampor.
Mest spektakulär var en allé utanför bostadsområdet Östlyckan, där träden belystes underifrån med hjälp av lampor i olika färger. Detta tillsammans med att trädens löv växlade i höstnyanser gav en ganska tuff effekt. I övrigt var även belysningen inne på själva Östlyckan ganska trevlig, medan scoutelden vid SJ:s fd. trädgårdsområde lämnade mycket övrigt att önska.
Vid Sagabiografen kunde man känna sig som värsta filmstjärnan, då den neonupplysta biografen också begåvats med en strålkastare som då och då beslyste stjärnorna i vimlet vid entrén.
Störst behållning var dock den grillade med pommes frites som intogs efter rundvandringen i Alingsås.

No comments: