Tuesday, April 10, 2007

Påskhelgen II


På påskafton så åkte vi till Torsten i Tumba för att äta påskmiddag. På vägan dit stannade vi på Boink, en leksaksaffär i Alvik/Äppelviken, för att köpa påskägg till de yngre besökarna. Bland annat blev det ett par tuffa glasögon a la Elton John, samt såpbubblor.
Efter maten tog vi en promenad i Tumbaskogen och jag fick lära mig att det fanns en stor tunnel med allt Södertörns avloppsvatten under Tumba.
På påskdagen åkte vi till Plantagen för att köpa lite växter och krukor till Stinas balkong. Tyvärr hade de inte så mycket på Plantagen, men vi kom på att vi kunde åka till IKEA. Väl där begav vi oss till den gröna avdelningen, men där fanns varken lådor eller amplar. Dock hade Stina lagt märke till några bestickhållare vid ingången precis och de fick bli blomhållare. Vi tog lite lunch och begav oss till utgången för att betala. Precis före kassorna fick vi syn på balkongsortiment, så det blev att kompletterna.
Att vakna på annandagen var lite av en chock det var snö på träden och snö på balkongen och den som precis blivit vårpyntat.
Efter en rejäl frukost, så åkte vi till Gamla Stan där Stinas biologifröken ställde ut sina tavlor på ett galleri. Hon var där trots att vi missat vernissagen och vi stannade och pratade med henne ca 1 h. Hon berättade att de sålt ganska bra och att det var många utlänningar som kom förbi och frågade vad det kostade att komma in och kolla i galleriet. Efter galleribesöket åkte vi hem till Stina och lagade lite mat och sedan åkte jag till Jönköping. Där berättade mamma och pappa att det hade varit inbrott hos grannen Mats och att tjuvarna snott hans Porsche, stereo och burit iväg med en massa vinare. Pappa och mamma hade hört när Porschen drog iväg, men trodde att Mats var hemma.

No comments: