Thursday, November 16, 2006

Tidnigar

G-P har en oseriös nyhetsplats som heter God morgon! Idag nedgraderade man en av de viktigaste nyheter sedan 9/11 till denna plats. Det var nyheten att ett par som hånglade på ett flygplan skulle kunna dömas till 20 års fängelse enligt "Patriot Act". Om detta stämmer borde man ägnat hela ledarsidan åt att diskutera inskränkningar i friheten, priset för kriget mot terrorismen etc. Istället så återfinns denna nyhet på förstasidans "skämt"-plats och ledarsidan ägnas åt förlossningsvården på Sahlgrenska samt något nytt grepp i nån socialförsäkring. All heder åt Gert Gelotte dock som lyckas klämma in några intressanta ord om synen på forskning kring aborter.
Kanske skall man inte klaga för mycket på G-P. I metros krönika krönikerar en ung gymnasiestuderande om att det klagas för mycket på hur dåligt det är i skolan. Själv tycker hon att det är dåligt i skolan och drar samma slutsatser som major björklund, när det gäller vilka förbättringar som bör genomföras. Undrar vad hon är arg på och om nån läser krönikorna innan de publiceras.

2 comments:

Farsan_Baloo said...

Jag vurmar ofta för mycket egna åsikter, personligt engagemang från elever och liknande trams. Det här är den pedagogikens baksida.

Frågan är dock om inte de tre skittidningarnas löpsedlar idag lyckas med det otroliga att vara värre än både GP och Metro.

Känner du någon som ser på Bondekoppleriprogrammet?

Mr Marpe said...

Nej. Faktiskt inte. Konstigt nog verkar det programmet fylla löpsedlarna väldigt ofta. Förra veckan såg jag löpsedeln: "Hett kärleksmöte i traktorn". Jag undrar hur de kan tycka att det är en nyhet. Programmet är ju som du påpekar ett koppleriprogram.